Германия ни благодари за защитни облекла и маски

Борисов: Приоритет е укрепването - икономическо, социално, военно
23
Германия ни благодари за защитни облекла и маски
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на отбраната на Федерална Република Германия Анегрет Крамп-Каренбауер. В началото на срещата двамата изразиха задоволство от ползотворното двустранно сътрудничество и посочиха за пример партньорството в началото на пандемията от COVID-19 в Европа.

Тогава благодарение на отличната съвместна работа с федералното министерство на отбраната Германия се снабди с предпазни средства, произведени от български фирми, които бързо успяха да реорганизират производствата си.

"Искам да Ви благодаря най-сърдечно, че България ни подкрепи в продукцията на защитните облекла и маските, това много ни помогна. Сътрудничеството ни е много важно, защото само заедно можем да преодолеем последствията от тази криза", подчерта министърът на отбраната на Федерална Република Германия Анегрет Крамп-Каренбауер, цитирана от правителствената пресслужба.

В рамките на разговора бяха обсъдени приоритетите на Германското председателство на Съвета на ЕС, стартирало на 1 юни, както и европейското сътрудничество в Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС. Премиерът Борисов пожела успех на Германия в изпълнението на всички цели през следващите шест месеца.

По време на срещата министър-председателят заяви, че солидарността трябва да остане водеща в усилията на Европа за справянето с новите заплахи пред сигурността.

"Основен приоритет и за България като член на ЕС и на НАТО е укрепването на устойчивостта, не само в икономическо и социално отношение, но и във военно", подчерта Борисов. Българският премиер беше категоричен, че в период на безпрецедентна криза за Европа и света страната ни продължава да изпълнява всичките си ангажименти, поети по линия на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС.

В хода на разговора министър-председателят изтъкна, че България остава ангажирана с изпълнението на отговорностите си, свързани с развитието на Постоянното структурирано сътрудничество в областта на отбраната, включително и по отношение на  разходите за отбрана.

"В европейски план очакваме амбициозен бюджет за Европейския фонд за отбрана като ключов механизъм за развитие на изследователската и индустриално-технологичната база на Европа, намаляване на зависимостите и постигане на стратегическа автономност", посочи още премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно германците са тези,които потдържат мутрата от Банкя. Защо ли?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можем да изнасяме повече неща за Германия, например черешите в Германия са масово внос от Турция - държава извън ЕС! Можем спокойно да вземем тамошния пазар на череши, който е доста голям пазар.
18
2
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Положението на народа не се променило кой знае колко ,въпреки ,че кризата съществува.Заведенията и кафенетата са пълни както преди до късно,а туристи напират за Гърция.Това не е от недоимък.Нищо общо с виденовата и луканова зима, заплати от 3 долара ,закрити предприятия,но след ограбване от новобогашите.Коя страна в момента има икономически модел при пандемия?Хайде кажете?Тук пострадаха чалкотеки като развъдник на зараза,но е време някои сектори да спрат , промяна,за здравето на хората.
17
2
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Във всички болници има достатъчно защитни облекла и маски.Риска е в това,че вируса е силно заразен и при най малкото подценяване, най вече при интубация е възможна зараза.Много заразени медици по целия свят от т.н. " грипче" според някои саботьори.Не може да обвинявате Борисов,че в момент ,когато отникъде не можеха да се доставят предпазни облекла,реорганизира производствара за да се осигурят защитни средства,маски,дезинфектанти,тестове.Екипа свърши огромна работа ,без почивен ден.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия ни благодари за защитни облекла и маски, а на кого да благодарят децата на заразените и умряли български лекари, сестри и помощен пресонал, посрещали и лекували болни без необходимите защитни средства?
15
2
 
3
 
! Отговори
Германците преди 3 години
До Напусни бе!!!!"Ало германците,знаете ли че разговаряте с изпечен крадец,манипулатор бивша мутра и бодигард?"Да, знаеме.
14
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Да кажат за закупуването на какви немски 6оклуци са говорили?!
13
2
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ГЛУПОСТИТЕ МУУУУУУ НЯМАТ КРАЙ !!
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смях...Смях през сълзи...
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бочко събирай позитивни де що намериш,ама дните ти пак са преброени.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо за там да изнасям и да премахваме заповедта за носене на маски в България
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Създателите и крепителите идват да го подкрепят.Вчера-Херо,днес-айден байден ..
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В друга реалност пребибава тиквунестия
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая му е благодарила от учтивост, а тоя и говори за укрепване на отбраната и какви важни приоритети има и отговорности. Недисциплинирани немци и неадекватни.
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много господари има Тиквата и затова държавата не върви. Ако преди беше само СССР, сега са Меркел, Макрон, Ердоган Тръмп и като се карат, Тиквата гледа да угоди на всеки а за България нищо не прави и затова се стигна до тежкото положение на народа.
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фрау Каренбауер няма ли да благодари и на Радев, за вдигнатия юмрук срещу Короната...пардон срещу "кръвопийците" на бореца за "свобода" Божков, с партизанското име Черепа !?
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесна новина, а за нашите медици доброволци продължават да събират средства за защитни облекла и маски.Не е ли редно първо да бъдат задоволени потребностите на страната и чак тогава да се изнася за чужбина.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев, дай им и някое кашонче фурми от дубайските на хората.
2
4
 
7
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
А за присвояването на милиарди евра от ГЕРБ, и приближените до партията им олигарси , благодари ли ??
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винегрет Крамп Бекенбауер да ни подкрепи срещу опитите за спиране на Балкански поток. Заедно трябва да откажем на американците.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe